Nieuws en acties
Collectieve inkoopacties voor isolatiemateriaal en warmtepompen
Wilt u besparen op uw energierekening en stappen zetten naar een duurzamere toekomst? Doe dan mee met de collectieve inkoopacties voor isolatiemateriaal en warmtepompen.
Kom naar het inloopspreekuur van onze energiecoaches!
Aan de slag met energie besparen? Kom naar het inloopspreekuur en stel uw vragen aan onze energiecoaches!
Lezing verduurzaming monumenten op 7 oktober!
Als eigenaar van historische gebouwen of woningen met een monumentale status is verduurzaming soms een uitdaging: het vraagt namelijk altijd om maatwerk. Zolang de cultuurhistorische waarde van het monument gerespecteerd wordt is er echter heel veel mogelijk!
Advies- en inkoopactie voor hybride warmtepompen
De gemeente Geertruidenberg organiseert samen met Regionaal Energieloket een advies- en inkoopactie voor hybride warmtepompen. Hiermee ontvangt u gratis ondersteuning om te onderzoeken of een hybride warmtepomp bij uw woning en situatie past.
Groen voor Grijs dag
Op zaterdag 7 oktober is het tijd voor de Groen voor grijs dag in de gemeente Geertruidenberg. Deze dag boordevol activiteiten bij de Praxis in Raamsdonksveer is van 10:00 uur tot 16:00 uur. Het is een samenwerking tussen Praxis, Natuurfederatie en de gemeente Geertruidenberg. U bent van harte welkom!
Online webinar op 11 oktober Isolatie- en glasactie gemeente Geertruidenberg
Steeds meer bedrijven bieden oplossingen voor woningisolatie. Maar welke keuze maak je als woningeigenaar? De gemeente wil helpen. Daarom starten we op 11 oktober een isolatie- en glasactie voor inwoners. Met deze actie willen we het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken en energiebesparing stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners isolatie aanschaffen tegen een scherpe prijs.
Nationale Klimaatweek
Van 30 oktober tot en met 5 november 2023 vindt de derde editie plaats van de Nationale Klimaatweek. In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55 procent zijn gedaald ten opzichte van 1990, als opmaat naar een klimaatneutrale samenleving in 2050.
Zet of pak uw statiegeld in de doneerring
Op plastic flesjes en blikjes zit statiegeld. Statiegeld hoort niet in de vuilnisbak. Plastic flesjes en blikjes dus ook niet. Daarom introduceren we binnenkort in Geertruidenberg de doneerring. Hier kunt u uw statiegeld flesje of blikje wegzetten of juist pakken om in te leveren.
Buurtuitvoeringsplannen
Het klimaatakkoord is duidelijk. In 2050 moeten alle woningen in Nederland van het aardgas af zijn. Ook in de gemeente Geertruidenberg. Dat doen we buurt voor buurt en stap-voor-stap met de Buurtuitvoeringsplannen. In een Buurtuitvoeringsplan (BUP) staat uitgelegd op welk (collectief) duurzaam warmtealternatief een buurt overgaat. Dit kan bijvoorbeeld een warmtenet of warmtepomp zijn. In 2023 hebben we een start gemaakt met het schrijven van de buurtuitvoeringsplannen voor de buurten Geertruidenberg-West, Raasdonksveer-Zuid en Clusters langs de Donge.
Krijg jij energie van mensen helpen? Word energiecoach net als Jos!
Droom jij van een energieneutraal huis, met nul op de meter? Praat dan eens met Jos van Hulst. Hij is energiecoach voor de gemeente Geertruidenberg en heeft zelf een ‘nul-op-de-meter-woning.’ Net voor zijn pensioen paste hij telkens iets aan in zijn woning, zoals ledverlichting, zonnepanelen en een groen dak. Er is veel interesse in het advies van energiecoaches om je huis zo energieneutraal mogelijk te maken. Daarom zijn er meer vrijwilligers nodig, net zoals Jos. Zo blijft de wachttijd voor geïnteresseerden beperkt. Krijg jij energie van mensen helpen? Dan is het werk als energiecoach iets voor jou. Jos vertelt je er hieronder alles over.
Energiecoaches in Geertruidenberg zoeken versterking
Hoge kosten voor gas en elektriciteit. Het bezorgt veel mensen zorgen en zelfs slapeloze nachten. Vrijwel iedereen is op zoek naar mogelijkheden om te besparen op energie. Maar hoe pak je dat aan? Met de energiecoach natuurlijk.
Monumenten, beschermd stadsgezicht en duurzaamheid
De gemeente Geertruidenberg heeft een groot aantal monumenten vooral in de historische kern van Geertruidenberg. Eigenaren van deze monumenten komen regelmatig met vragen over de mogelijkheden om hun panden te verduurzamen. De gemeente Geertruidenberg heeft daartoe beleid ontwikkeld voor zowel het plaatsen van zonnepanelen en zonnecollectoren en voor ventilatie- en luchtbehandelingsmaatregelen voor monumenten, binnen het beschermde stadsgezicht.
Energiecoaches
Wil je gratis hulp van een energiecoach? Of wil je zelf energiecoach worden en anderen helpen?
Lees dan hieronder vooral verder.
Door de hoge energieprijzen willen meer mensen zonnepanelen en hun huis isoleren. Of zelfs helemaal van het gas af met bijvoorbeeld een warmtepomp. Er is steeds meer mogelijk. Maar waar begin je en welke keuzes maak je. De energiecoach helpt je daarbij. De energiecoaches zijn vrijwilligers. Ze kijken samen met jou, wat voor jouw huis de beste keuze is. Dus welke maatregelen voor jou het meest gunstig zijn om energie en geld te besparen. Wij stellen de energiecoaches graag aan je voor.
Veel animo voor hybride warmtepomp
Door in Geertruidenberg samen isolatie of isolerend glas in te kopen, zijn we goedkoper uit. Doe jij ook mee?
Energieloket voor bedrijven in Geertruidenberg
Het zakelijk energieloket van het regionaal Energieloket en gemeente Geertruidenberg helpt ondernemers verder met duurzaamheid.
Warmtepomp in woning Raamsdonk
De familie Melis uit Raamsdonk, gemeente Geertruidenberg heeft hun woning uit 1895 CO2-neutraal gemaakt met een warmtepomp. Lees verder.